Хотели в Созопол www.ferienhausmarkt.com: www.pensionen-weltweit.de

 Разположен на 34 километра южно от Бургас върху малък полуостров с формата на ботуш, Созопол  е най - стария град по Българското Черноморско крайбрежие. Днес, това очарователно място е голям туристически център, известен със своята гостоприемност, два плажа с фин пясък и уникалните каменни и дървени къщи, датиращи от деветнадесети век, някои от които (около 45) са защитени като национални паметници на културата. Повечето от къщите датират от периода на Българското Възраждане, като архитектурата им е ясно изразена с техните каменни основи и първи етаж, по - широки горни етажи, облицовани с дърво и покрив с червени Средиземноморски керемиди. Крайбрежните улици са пълни с малки ресторантчета и кафенета, разкриващи прекрасни гледки към морската шир и пристанището.Созопол е град с много забележителности, датиращи от дълбока древност до днешни дени. В археологическия музей на града е представена богата колекция от амфори, каменни котви и модели на кораби, използвани от финикийци, гърци и други антични народи и с които Созопол е имал тесни взимоотношения. Освен важен търговски център, Аполония е била и активен център на културата и изкуствата, традиция, която е продължена с провеждането на годишния фестивал на изкуствата "Аполония" през месец Септември. Той продължава десет безсънни дни и нощи, предлагайки на участниците и гостите музика, танци, театрални представления, кино, изложби и т.н.

BLOGGER FACEBOOK SVEJO GOTINI EDNO23 ELADA.INFO WEB-BG.COM DIGG.BG TROHI.COM CENBG.COM

Mieten Sie provisonsfrei direkt von Privat. Schnell und einfach Ferienwohnungen Ferienhäuser mieten - Ferienwohnung Ferienhaus inserieren weltweit. Last-Minute und Schnäppchenangebote.

Viele traumhafte und preiswerte Ferienhäuser und Ferienwohnungen Bulgarien. Ferienwohnung kostenlos eintragen! Ferienunterkünfte in jeder Preisklasse.