Хотели в Созопол www.ferienhausmarkt.com: www.pensionen-weltweit.de

 

News healdine here 09.03.2011   Мощите на св. Йоан първи в ”Чудесата на България”.Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител е победителят в класацията "Чудесата на България". Общо 10 културни и исторически забележителности получиха по 1 милион лева финансиране от правителството.Това стана на официална церемония в Националния исторически музей.
25.12.2010  Мощите на Св. Йоан Кръстител ”тръгват” из страната.Мощите на Свети Йоан Кръстител ще обиколят градовете от Сливенска епархия и християните ще могат да се докоснат до тях през следващата година.Това се прави, за да могат вярващите да измолят от великия праведник за себе си и за ближните си душевно и нравствено издигане.
News healdine here  12.11.2010 Стотици посрещнаха мощите на Йоан Кръстител.Около 400 миряни посрещнаха мощите на Св. Йоан Кръстител, които пристигнаха от Созопол в София с брониран автомобил на БНБ и при засилени мерки за сигурност.Всички вярващи ще могат денонощно да се поклонят пред мощите на светеца, които тази година бяха намерени близо до Созопол.
  10.11.2010 Мощите на Св. Йоан Кръстител идват в София.Светите мощи на Йоан Кръстител, които бяха открити през лятото край Созопол, ще пристигнат в София в петък, 12 ноември.Молебен пред реликвите за здравето и благоденствието на българския народ ще отслужи Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим заедно със синодалните архиереи.
  14.08.2010 Положиха мощите на Св. Йоан в реликварий.Мощите на Св. Йоан Кръстител днес бяха положени в ковчеже от злато и сребро.Мощехранителницата е изработена от известния пловдивски художник Ганчо Ганев, по поръчка на премиера. Над килограм чисто сребро е вложено в изработката на реликвария, в който ще бъдат съхранявани мощите на св. Йоан Кръстител
  13.08.2010 ”Уолстрийт” впечатлен от находката край Созопол.Български археолози и свещеници твърдят, че са открили мощите на Йоан Кръстител - странстващ проповедник, тачен от християните като последния от старозаветните пророци.Религиозните поклонения са внушителен бизнес по света. Находката нарежда България сред страните, които твърдят, че притежават мощи от Йоан Кръстител, обезглавен по заповед на цар Ирод.
News healdine here 05.08.2010  Хиляди се стекоха пред мощите на Йоан Кръстител,които бяха пренесени с литийно шествие и църковен ритуал от Археологическия музей в църквата "Св.Георги" в Созопол.В археологическата находка са положени части от ръка, лицева кост, пета и зъб.  Реликварият е дело на майстор от края на 4-и век.
 
News healdine here 

02.08.2010 Гласят Созопол за втори Ерусалим.Освен мощите на Свети Йоан Кръстител в Созопол се съхраняват и частица от мощите на Свети Андрей, както и частица от кръста, на който е разпнат Исус Христос.  Всичко това говори за това, че мястото, където се намира Созопол, е свято място”, посочи Панайот Рейзи. Той отново изтъкна, че Созопол може да развива т.нар поклоннически туризъм.
 

News healdine here 28.07.2010 Български археолози откриха изящен мраморен реликварий, вграден в центъра на олтара на църква. Предполага се, че това са мощи на Свети Йоан Предтеча. Откритието е станало при разкопки на църквата „Свети Йоан Предтеча" на остров Свети Иван край Созопол, където работи в момента археологът проф. Казимир Попконстантинов.

 

BLOGGER FACEBOOK SVEJO GOTINI EDNO23 ELADA.INFO WEB-BG.COM DIGG.BG TROHI.COM CENBG.COM

Mieten Sie provisonsfrei direkt von Privat. Schnell und einfach Ferienwohnungen Ferienhäuser mieten - Ferienwohnung Ferienhaus inserieren weltweit. Last-Minute und Schnäppchenangebote.

Viele traumhafte und preiswerte Ferienhäuser und Ferienwohnungen Bulgarien. Ferienwohnung kostenlos eintragen! Ferienunterkünfte in jeder Preisklasse.